Home Programma Foto's en uitslagen Prijzen & info Sponsors

Video verslag 32e Hel van Bakel

Bron Gemert Centraal (met dank aan Rinus van der Horst)

 

Deelnemers uit Bakel en verre omstreken komen ieder jaar naar Bakel om deel te nemen aan de Hel van Bakel. Jong en oud loopt over een goed verzorgd parcours door de bossen dat geheel op spikes is te belopen.

Video verslag 31e Hel van Bakel

 

Verslag 31e Hel van Bakel Gemert Centraal

Fikse regen- en hagelbuien konden jonge en oudere lopers er zondag 17 maart niet van weerhouden om naar de bossen rond de Zandse Berg in Bakel te komen.In maar liefst 16 categorieen werd gestart bij deze 31e Hel van Bakel In totaal namen 216 lopers deel aan de hardloopwedstrijd. rond de Zandse Berg in BAkel

De 31e editie van de Hel van Bakel is gewonnen door Werner Gentle. De atleet van Atletiek Vereniging Lopersgroep Deurne won zondag de bosloop van 7 kilometer in een tijd van 25 minuten en 34 seconden.

 

Verslag in Gemerts weekblad

Hel van Bakel beleeft 31e editie

BAKEL – De bossen rond de Zandse Berg in Bakel zijn op zondag 17 maart weer het toneel van de Hel van Bakel. Het is de 31e keer dat deze hardloopwedstrijd voor alle leeftijden wordt gehouden.

Deelnemers uit Bakel en verre omstreken komen ieder jaar naar de Zandse Berg om deel te nemen aan de bosloop Hel van Bakel. Jong en oud loopt over een goed verzorgd parcours door de bossen dat geheel op spikes is te belopen. Start en finish vinden plaats tussen de Julianastraat, Hendrikstraat en de Randwijk in Bakel. De categorie van jongste deelnemers, jongens en meisjes van 0 tot en met 5 jaar, start als eerste om 10.30 uur, gevolgd door de andere leeftijdscategorieën tot en met 12 jaar. De prijsuitreiking van de jeugdcategorieën vindt plaats om 11.30 uur. Om 11.50 uur is het vervolgens de beurt aan de oudere jeugd en de volwassen mannen en vrouwen. De prijsuitreiking van deze wedstrijden vindt plaats om 13:00 uur.
Inschrijven kan tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd en kost 3 euro voor de jeugd en 4 euro voor de volwassenen. Iedereen ontvangt na afloop van de wedstrijd een leuke herinnering. De leiding van Zomerkamp Milheeze zorgt voor zowel deelnemers als publiek voor een hapje en een drankje. Meer informatie is te vinden op www.helvanbakel.nl.

 

Videoverslag 30e Hel van Bakel

Bron Gemert Centraal (met dank aan Rinus van der Horst)

 

Bron Eindhovens Dagblad 9 maart
30e Hel van Bakel

BAKEL Zondag 11 maart wordt voor de dertigste keer de Hel van Bakel gehouden, een hardloopwedstrijd voor jong en oud. De opbrengst is voor Zomerkamp Milheeze.

,,De mooiste categorie deelnemers van de Hel van Bakel is de groep van nul tot vijf jaar." Harrie van Ansem glimt. Samen met zijn vrouw Mari-France en Fred Kanters uit Bakel is hij de oprichter van de Hel van Bakel. Zondag beleeft deze hardloopwedstrijd voor alle leeftijden de dertigste editie, in de bossen rondom de Zandse Berg in Bakel.

,,De allerkleinste lopers zijn het mooiste om te zien", weet Van Ansem zeker. Deze ukken lopen 500 meter. ,,Er zijn er bij die nog in de luiers lopen. Zien ze onderweg de Zandse berg dan denken ze niet aan de finish, maar alleen maar aan spelen in het zand."

De Hel van Bakel wordt in Bakel gehouden, maar de opbrengst is voor Zomerkamp Milheeze. ,,We hebben dertig jaar geleden naar een parcours gekeken in Milheeze, maar daar was niets wat voldeed aan de regels, dus zijn we in Bakel gaan rondlopen", aldus Mari-France van Ansem.

Het idee voor een hardloopwedstrijd ontstond bij hen thuis aan tafel, waar ook Fred Kanters aan zat. Harrie van Ansem: ,,De KPJ-aspiranten uit Milheeze dreigden te stoppen. Zomerkamp Milheeze was een onderdeel daarvan maar draaide wel zelfstandig. Fred kwam op het idee om een hardloopwedstrijd te houden ten bate van het zomerkamp."

Kanters is lid bij Lopersgroep Deurne. ,,Die heeft vanaf het begin meegeholpen en medewerking gegeven."

De stichting Hel van Bakel is ook blij met de sponsors en de buurtgenoten die zorgen voor water en elektriciteit. En met de zusters Clarissen. Elk jaar gaat het echtpaar bij de zusters in Someren twee boerenmetworsten afleveren in ruil voor - met bidden afgedwongen - mooi weer op 'hun' dag. ,,Dit jaar kregen we zelfs een kroontje mee, een kleine rozenkrans met een prentje en een briefje met uitleg, zodat we zelf thuis de negendaagse noveen mee konden bidden."

Aandenken

Dus moet het zondag goed komen voor de lopers tussen start en finish (omgeving Julianastraat, Hendrikstraat en de Randwijk). De jonkies starten als eersten om 10.30 uur. Om 11.50 uur is het de beurt aan de oudere jeugd en de volwassen mannen en vrouwen.

Inschrijven kan tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Deelnemen kost 2,50 euro voor de jeugd en 3,50 voor de volwassenen. Iedereen ontvangt na afloop van de wedstrijd een aandenken.

Hier boven een foto uit de oude doos en is minimaal 20 jaar oud

Bron Gemerts weekblad
Bosloop Hel van Bakel viert 30e verjaardag


BAKEL – Voor de dertigste keer zijn de bossen rond de Zandse Berg in Bakel het toneel voor de Hel van Bakel. De hardloopwedstrijd voor alle leeftijden vindt dit jaar plaats op zondag 11 maart.

Deelnemers uit Bakel en verre omstreken komen ieder jaar naar Bakel om deel te nemen aan de Hel van Bakel. Jong en oud loopt over een goed verzorgd parcours door de bossen dat geheel op spikes is te belopen.
Start en finish vinden plaats tussen de Julianastraat, Hendrikstraat en de Randwijk in Bakel. De categorie van jongste deelnemers, jongens en meisjes van 0 tot en met 5 jaar, start als eerste om 10.30 uur, gevolgd door de andere leeftijdscategorieën tot en met 12 jaar.
De prijsuitreiking van de jeugdcategorieën vindt plaats om 11.30 uur. Om 11.50 uur is het vervolgens de beurt aan de oudere jeugd en de volwassen mannen en vrouwen. De prijsuitreiking van deze wedstrijden vindt plaats om 13:00 uur.
Inschrijven kan tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd en kost 2,50 euro voor de jeugd en 3,50 voor de volwassenen.
Iedereen ontvangt na afloop van de wedstrijd een leuke herinnering.
De leiding van Zomerkamp Milheeze zorgt voor zowel deelnemers als publiek voor een hapje en een drankje. Meer informatie is te vinden op www.helvanbakel.nl.